П`ятниця, 19.04.2024, 20:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » Архів матеріалів

23 квітня 2015 року на базі Дитячого позаміського закладу оздоровлення і відпочинку «Пуща-Водиця» відбулося чергове засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

На початку засідання Голова Профспілки Георгій Труханов ознайомив із питаннями порядку денного і звернув особливу увагу на хід звітно-виборної кампанії в організаційних ланках Профспілки в сучасних суспільно-політичних умовах.

Детальнішу інформацію з питання повідомила заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко. Зокрема, вона зазначила, що звітно-виборна кампанія проходить відповідно до постанови президії ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Додав: Lena | Дата: 23.04.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах березня 2015 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 1757 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 1859 грн), для дітей віком до 6 років – 1669 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2137 грн, для працездатних осіб – 1852 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2028 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 1391 гривень.
Разом з тим, за підрахунками Федерації профспілок України фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, скоригований на розмір податку на доходи фізичних ... Читати далі »

Переглядів: 319 | Додав: Lena | Дата: 22.04.2015 | Коментарі (0)

21 квітня 2015 року депутати Верховної Ради України проголосували за проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни)». За відповідний закон у цілому проголосували 308 народних депутатів.

Відповідно до нього за науковцями під час роботи на наукових, науково-педагогічних посадах збережено право на отримання (призначення) пенсії у порядку та на умовах, передбачених Законом України «Про наукову та науково-технічну діяльність», а не на умовах, передбачених Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування& ... Читати далі »

Переглядів: 345 | Додав: Lena | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)

На виконання резолюції Віце-прем'єр-міністра України – Міністра культури України В. Кириленка від 17 березня 2015 р. № 10529/1/1-15 в Міністерстві освіти і науки України розглянули звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 18.02.2015 № 02-5/105 до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти стосовно врегулювання питання фінансування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів.

Зокрема, МОН повідомляє, що у зв’язку з численними зверненнями до Міністерства щодо фінансування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів профільне міністерство звернулося до Мінфіну з проханням внести зміни до Бюджетного кодексу України. Проте на даний час зазнач ... Читати далі »

Переглядів: 350 | Додав: Lena | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)

Міністерством освіти і науки затверджено Порядок визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, яким визначено організаційно-технологічні засади, єдині вимоги до визначення результатів тестування та процедуру визначення результатів зовнішнього оцінювання.
Документом передбачено, що визначення результатів зовнішнього оцінювання з кожного предмета відбуватиметься поетапно.
Після проведення тестування буде здійснюватися ухвалення ключів відповідей та схем оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Після цього здійснюватиметься експертна оцінка завдань сертифікаційної роботи та підготовка висновків щодо порога «склав/не склав».
Наступний етап визначення результатів ЗНО передбачає проведен ... Читати далі »

Переглядів: 361 | Додав: Lena | Дата: 20.04.2015 | Коментарі (0)

16 квітня 2015 року у клубі Кабміну за участю Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулося засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради.
На засіданні обговорено стан і перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015-2016 роки в контексті започаткованих реформ і курсу держави на євроінтеграцію.
З профспілкової Сторони у засіданні взяли участь Григорій Осовий – Співголова Національної ради від профспілкової сторони, Голова Федерації профспілок України; Сергій Кондрюк – заступник Співголови НТСЕР, заступник Голови ФПУ, керівники ЦК галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань, керівники СПО об’єднань профспілок.
На початку роботи Міністр соціальної політики Павло Розенко ого ... Читати далі »

Переглядів: 349 | Додав: Lena | Дата: 17.04.2015 | Коментарі (0)

Кабінетом Міністрів України затверджено перелік інформації, що повинна міститися в документах про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка. Відповідна постанова про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка оприлюднена на сайті Урядового порталу.

Згідно з постановою, документи про вищу освіту та наукові ступені державного зразка та додатки до них, видані до набрання чинності зазначеною постановою, є дійсними та не підлягатимуть обміну.

Відтепер, всі питання, пов’язані із визначенням технічного опису бланків документів про вищу освіту (наукові ступені), їх дизайну, способу та місця виг ... Читати далі »

Переглядів: 361 | Додав: Lena | Дата: 17.04.2015 | Коментарі (0)

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянуто звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо оподаткування та зменшення розміру пенсій наукових працівників.

У листі-відповіді зокрема, вказано, що Комітет робить усе можливе для недопущення погіршення рівня матеріального забезпечення, яке залишається пріоритетним, та буде вживати всіх заходів, спрямованих на вишукання таких шляхів вирішення цієї проблеми, які дозволять досягти збалансованості між фінансовою спроможністю Державного бюджету і бюджету Пенсійного фонду України та соціальною справедливістю в пенсійному забезпеченні.

... Читати далі »
Переглядів: 332 | Додав: Lena | Дата: 16.04.2015 | Коментарі (0)

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за дорученням Голови Верховної Ради України В.Б. Гройсмана розглянуто звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо внесення змін до Державного бюджету України на 2015 рік із метою збільшення видатків на освітню галузь в обсягах, необхідних для забезпечення індексації заробітної плати працівників та стипендії студентів.

У листі-відповіді вказано, що Комітет поділяє стурбованість Профспілки працівників освіти і науки України зниженням рівня життя освітян внаслідок впливу низки факторів, що призвели до соціально-економічної кризи в країні, суттєвого зростання цін і тарифів на товари та послуги, мораторію на підвищення основ ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Додав: Lena | Дата: 15.04.2015 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України припиняє рейтингове оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів.

Відповідне рішення ухвалене з метою приведення у відповідність із законодавством власних нормативно-правових актів і економії державних коштів.

Зокрема, наказом освітнього відомства, що набирає чинності 17 квітня цього року, визнано такими, що втратили чинність, Положення про національну систему рейтингового оцінювання загальноосвітніх навчальних закладі та, відповідно, Критерії системи рейтингового оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів, що були затверджені міністерством у 2013 р ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: Lena | Дата: 15.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 108 109 110 111 112 ... 114 115 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz