П`ятниця, 29.03.2024, 16:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » 2018 » Листопад » 27 » Міністерства України про воєнний стан
16:18
Міністерства України про воєнний стан

Міністерство освіти і науки України на офіційному сайті повідомляє, що затверджений Парламентом Указ Президента України, яким запроваджується воєнний стан у 10 областях терміном на 30 днів, жодним чином не впливає на звичну роботу закладів освіти сьогодні.

Будь-які зміни можливі винятково у разі, якщо цього потребуватиме безпека дітей та захист країни. За таких умов Міністерство, а також інші уповноваженні органи, оперативно інформуватимуть про це.

«Ми просимо вчителів, батьків, керівників закладів та всіх дотичних до освіти зберігати спокій та діяти раціонально. Сьогодні, і ми сподіваємося, що надалі, жодних змін у роботі закладів освіти не передбачається. Це, зокрема, стосується роботи закладів, що розміщені на території 10 областей, де запроваджено воєнний стан. Про будь-які зміни, якщо вони трапляться, ми обов’язково оперативно інформуватимемо. Я б хотіла попросити і вчителів, і батьків з увагою поставитися до дітей. Вони мають почуватися у безпеці – емоційній та фізичній. Це обов’язкова умова для успішного навчання та розвитку, і це та частина роботи, яка найперше залежить від нас дорослих», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вона також підкреслила, що жодних змін щодо пропускного режиму в закладах, графіку їхньої роботи тощо наразі не передбачається.

Якщо ж виникне потреба, то введення воєнного стану дає можливості військовим адміністраціям (у разі їх створення) впливати на забезпечення закладів освіти, встановлювати посилену охорону, використовувати їхні потужності та майно, більш гнучко здійснювати кадрову політику, а також регулювати роботу закладів, зокрема, запроваджувати комендантську годину.

«Хочу ще раз наголосити, що будь-які зміни можливі виключно тоді, якщо цього потребуватиме захист країни та, передусім, безпека наших дітей.  У разі змін батьки, вчителі та інші зацікавлені особи одразу отримають усю необхідну інформацію», – додала Міністр.

Міністерство соціальної політики України у зв’язку з рішенням про введення воєнного стану на своєму офіційному сайті повідомляє, що усі державні установи, що відповідають за впровадження соціальної політики працюватимуть згідно звичайного графіку роботи.

Таким чином, буде забезпечено безперебійне надання соціальної допомоги та усіх виплат населенню у штатному режимі.

Жодних обмежень по виплатах соціальних допомог та пенсій не буде.

У Міністерстві інфраструктури України було проведено розширену нараду із керівниками підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері управління Міністерства інфраструктури, зокрема, з очільниками «Укрзалізниці», «Укравтодору», Адміністрації морських портів України, Державіаслужби, Украероруху, керівниками морських портів, представниками структурних підрозділів Міністерства інфраструктури.

Було також наголошено, що у зв’язку із введенням воєнного стану у 10 областях, Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури.

Міністр В. Омелян доручив посилити охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури.

«Також ми вводимо особливий режим роботи залізничного транспорту. Пріоритетність при призначенні поїздів буде визначатися необхідністю здійснення перевезень в умовах воєнного періоду, за рішеннями військового командування», – додав очільник Мінінфраструктури.

За його словами, планується запровадити активну участь співробітників сфери транспорту у територіальній обороні. В. Омелян доручив створити Оперативний штаб для взаємодії з військовим командуванням та військовими адміністраціями.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України на своєму сайті повідомили, що Укази Президента України «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні» та «Про введення воєнного стану в Україні» наразі не накладають обмежень на економічну діяльність на всій території України.

Суб’єкти господарювання та громадяни можуть здійснювати економічні операції в звичайному режимі.

Переглядів: 242 | Додав: Lena | Теги: про воєнний стан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz