П`ятниця, 29.03.2024, 10:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » 2020 » Вересень » 2 » Понад 2000 шкіл необхідно підключити до якісного Інтернету першочергово
11:30
Понад 2000 шкіл необхідно підключити до якісного Інтернету першочергово

Мінцифри разом із Міносвіти надіслало місцевим адміністраціям лист про необхідність термінового підключення до інтернету понад 2 тисяч шкіл коштом з освітньої субвенції.

Напередодні Дня знань заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку інфраструктури Олександр Шелест провів брифінг щодо підключення українських шкіл до якісного інтернету.

За підрахунками Мінцифри, 2531 українська школа розташовані в населених пунктах, де немає жодного оптичного провайдера. Це означає, що вони не мають можливості підключитись до якісного інтернету.

Відповідно в умовах карантину і за необхідності дистанційного навчання учні та вчителі цих навчальних закладів не зможуть проводити повноцінне інтерактивне навчання.


Для забезпечення якісного дистанційного навчання в умовах карантину заклади загальної середньої освіти повинні мати підключення до інтернету зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с з можливістю зміни на тарифний план зі швидкістю 1 Гбіт/с без оновлення мережевого обладнання. Крім того, сім’ї, де проживають учні та вчителі, повинні мати технічну можливість підключитись до інтернету зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с за ринковою ціною. Для цього потрібно, щоб у тих населених пунктах було покриття оптоволоконної мережі.

Минулого тижня Міністерство цифрової трансформації з Міністерством освіти та науки надіслали спільного листа до керівників обласних державних адміністрацій з повним переліком шкіл, що потребують першочергового підключення до фіксованого інтернету ще до кінця 2020 року.

«Підключення шкіл до мережі інтернет – завдання місцевої влади, і кошти на це повинні виділятися з обласних та місцевих бюджетів. Зокрема, на це може бути направлено фінансування із залишків освітньої субвенції на початок бюджетного періоду», – зазначив Олександр Шелест під час брифінгу.

Для підключення усіх 2531 школи Мінцифри спільно з МОН просять обласні адміністрації сумарно виділили до 720 млн грн із залишків коштів освітньої субвенції, що є в розпорядженні місцевих бюджетів. 

«За попередніми оцінками, на підключення цих 2 тисяч шкіл до інтернету необхідно 700-720 млн грн, при цьому залишки освітньої субвенції на 1 січня становили понад 5 млрд грн. З них 1,9 млрд грн – залишки коштів, що мають цільове призначення. Тобто грошей у місцевих бюджетів цілком достатньо. Більш того, станом на 1 липня цього року ці залишки збільшилися і становлять 8 млрд грн», – зазначив заступник Міністра.

Детальні розрахунки максимальної вартості підключення до оптоволоконних мереж по кожній області, а також по обсягах залишків освітньої субвенції по кожному місцевому бюджету Мінцифри та МОН також надали у спільному листі до керівників ОДА.

Яким має бути підключення

  • Уся архітектура мережі, що побудована до мережевого обладнання всередині приміщення шкіл, повинна базуватись виключно на волоконно-оптичних лініях зв’язку без застосування радіотехнологій.

  • Для цього в технічних вимогах рекомендовано передбачити надання послуги з доступу до Інтернету зі швидкістю 1 Гбіт/с до 31.01.2021 року без утримання абонентської плати. Враховуючи значну вартість підключення, рекомендовано передбачити надання послуг з доступу до інтернету без утримання абонентської плати до кінця 2022 року зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с.

Мінцифри просить перед проведенням закупівлі послуг підключення та після закупівлі проводити заміри параметрів інтернет-підключення в приміщенні кожної школи за допомогою технологічних методів визначення швидкості та затримки, а саме – спідтесту.

Для того, щоб такі закупівлі були максимального ефективними, кожну закупівлю необхідно погоджувати з Мінцифри як Генеральним державним замовником національної програми інформатизації.

За матеріалами – Мінцифри

Переглядів: 135 | Додав: Lena | Теги: підключити до Інтернету | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz