Субота, 20.04.2024, 15:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » 2015 » Червень » 25 » Рада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчан
11:10
Рада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчан

Рада Федерації профспілок України 25 червня 2015 року провела IX засідання на якому розглянула низку актуальних питань внутрішньопрофспілкової роботи. Рада ФПУ визначилась щодо скликання VII з’їзду ФПУ.
Виступаючи з питання проведення VII з’їзду Голова ФПУ Григорій Осовий, зокрема, зазначив, що 25 березня 2016 року спливає п’ятирічний термін повноважень виборних органів ФПУ і станом на 24 червня цього року звітно-виборну кампанію проведено 10 всеукраїнськими профспілками та 5 профобєднаннями.
На кінець 2015 року заплановано 16 з’їздів та 12 конференцій. Усього до чергового з’їзду заплановано проведення – 30 з’їздів та 20 звітно-виборних конференцій під час яких будуть висловлюватися пропозиції та зауваження щодо стратегії і тактики дій захисту прав та інтересів членів профспілок, які повинні бути враховані з’їздом під час напрацювання програмних документів.
Також було підтверджено повноваження членів Ради ФПУ й обрано голову Контрольно-ревізійної комісії на строк до проведення 7-го з’їзду ФПУ Володимира Рижиха – заступника голови Київської міської ради профспілок.
Враховуючи зазначене, відповідно до ст. 33 Статуту Федерації профспілок України Рада ФПУ прийняла рішення скликати VIIз’їзд ФПУ 24 березня 2016 року та провести його в м. Києві в приміщенні Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок.
У контексті розгляду наступного питання про завдання ФПУ щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ і європейської інтеграції України, Голова ФПУ Григорій Осовий, зазначив, що «Ми зробили достатньо потужні кроки, перейшли на шлях боротьби. Результат певний ми маємо – як організація. Нам дуже важливо, що ми порадилися з людьми як нам діяти. Майже 100 тисяч осіб, яких ми опитали, сказали, що ми все правильно робимо, і це вселяє в нас надію, що ми робимо корисну для людей справу».
За словами очільника, Федерація наразі перебуває у фазі – переходу від перемовин до колективних дій у формі страйкової боротьби – це вперше в історії, адже на національному рівні ніколи до таких дій не вдавалися.
«Наша зброя, якої бояться безперечно, – це тиск, який призводить до того, що керівники парламентських фракцій сідають за стіл переговорів з профспілками. Вони теж – від народу і розуміють, яка «температура» сьогодні у суспільстві. Профспілки виконують цю притаманну функцію як захисної організації, і нам уже починають довіряти», – підкреслив Григорій Осовий.
Зараз йде робота на центральному рівні – дотиснути проходження «соціальних» законопроектів на літній сесії, і це чітко було заявлено на зустрічі з В. Гройсманом. «Ми попередили депутатів, щоб вони не створювали конфлікт і не переносили розгляд цих законопроектів на осінь, не зливали їх з розглядом політичних питань. Але ми розуміємо: наступний вівторок – засідання Ради Коаліції. Чи внесе вона до внесення до розгляду на порядок денний ці питання? Ні, не внесе, тому що комітети ще їх не розглянули, окрім одного. У проекті до розгляду є поки що на четвер, 2 липня, – проект 2245 – законопроект по соціальному страхуванню, чотирьох інших там немає. Тому й блокування, пікетування Комітетів перед засіданнями», – сказав голова ФПУ.
Про завдання ФПУ щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ і європейської інтеграції України на Раді ФПУ виступив заступник Голови ФПУ, керівник антикризового штабу Сергій Кондрюк.
Рада ФПУ підтримала рішення та дії керівництва і Президії ФПУ щодо застосування активних методів захисту соціально-економічних прав спілчан.
Доручила керівництву ФПУ звернутися до Уряду з пропозиціями щодо скасування економічно і соціально не виважених урядових рішень, прийняття Державної програми сприяння зайнятості населення, цільової економічної програми розвитку промисловості аграрного сектора до 2020 року, внести до Парламенту і Уряду проекти нормативно-правових актів соціального захисту, формувати проект Держбюджету України на 2016 рік і прогноз на 2017-2018 рр. на базі основних державних соціальних гарантій.
Рада ФПУ прийняла звернення до Парламенту і народних депутатів з пакетом законодавчих ініціатив соціального змісту, до інших органів центральної влади і об’єднань організацій роботодавців щодо реформуванням системи соціального страхування та пенсійного забезпечення.

 

За матеріалами ФПУ



Рада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчанРада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчан

Рада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчанРада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчан

Рада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчанРада ФПУ – на часі активні методи захисту прав спілчан

Переглядів: 396 | Додав: Lena | Теги: Рада ФПУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz