Четвер, 28.03.2024, 12:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » 2018 » Червень » 26 » Вимоги до роботи за комп’ютером наближені до євростандартів
21:55
Вимоги до роботи за комп’ютером наближені до євростандартів

Міністерство соціальної політики України затвердило Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями.

Вимоги поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, організаційно-правової форми і видів діяльності та встановлюють мінімальні вимоги безпеки та захисту здоров’я під час здійснення роботи, пов’язаної з використанням екранних пристроїв незалежно від їхнього типу та моделі.

Встановлено мінімальні вимоги до безпеки здоров’я працівників при роботі з екранними пристроями.

Вимоги з безпеки та захисту здоров’я працівників при такій роботі затверджені наказом Мінсоцполітики від 14 лютого 2018 року № 207.

Наказ був зареєстрований в Мін'юсті 25 квітня і набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Вимоги не стосуються комп’ютерних класів (кабінетів, аудиторій тощо) навчальних закладів та робочих місць співробітників, що займаються обслуговуванням, ремонтом і налагодженням екранних пристроїв. 

Встановлено обов'язок роботодавця проінформувати працівників під розписку про умови праці та наявність на їх робочих місцях небезпечних і шкідливих виробничих факторів (фізичних, хімічних, біологічних, психофізіологічних), які виникають при роботі з екранними пристроями та ще не усунуті, а також про можливі наслідки їх впливу на здоров’я.

Роботодавець своїм коштом забезпечує проведення медичних оглядів працівників і при необхідності – виконання відповідних оздоровчих заходів.

Робочі місця повинні бути спроектовані так і мати такі розміри таким чином, щоб працівники мали простір для зміни робочого положення і рухів.

Всі елементи робочого місця та їх розташування повинні відповідати ергономічним, антропологічним, психофізіологічним вимогам, а також характеру виконуваних робіт. Освітлення повинне створювати відповідний контраст між екраном і навколишнім середовищем (з урахуванням виду роботи) й відповідати вимогам ДСанПіН 3.3.2.007-98.

Мікроклімат виробничих приміщень повинен підтримуватися на постійному рівні і відповідати вимогам санітарних норм ДСН 3.3.6.042-99. Робочий стіл або робоча поверхня повинні бути достатнього розміру і мати низьку відбивну здатність, допускати гнучкість при розміщенні екрану, клавіатури, документів і відповідного обладнання.

Робоче крісло повинно бути стійким і дозволяти працівнику легко рухатися і займати зручне положення. Сидіння має регулюватися по висоті, спинка сидіння – як по висоті, так і по нахилу.

Варто передбачати підніжку для тих, кому це необхідно для зручності. Щодня перед початком роботи необхідно очищати екранні пристрої від пилу і інших забруднень.

Не допускається робота з екранними пристроями, в яких під час роботи з'являються нехарактерні сигнали, нестабільне зображення на екрані та інші несправності. Також встановлено мінімальні вимоги безпеки до екранних пристроїв.

Завантажити документ

Відділ технічного забезпечення та захисту інформації

Переглядів: 242 | Додав: Lena | Теги: Вимоги до роботи за комп’ютером | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz