П`ятниця, 19.04.2024, 16:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » 2015 » Листопад » 6 » Зустріч Голови ФПУ з Головою Адміністрації Президента України
23:37
Зустріч Голови ФПУ з Головою Адміністрації Президента України

Згідно із досягнутою попередньо домовленістю щодо проведення регулярних зустрічей 4 листопада відбулась чергова робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним.

 

Г. Осовий поінформував очильника АП про ті болючі питання, що турбують більшість працівників, і які з моменту попередньої зустрічі двох керівників, так і не вдалося вирішити. Незадоволення людей, перш за все пов’язано зі зростанням безробіття, падінням реальних доходів працівників, збільшенням боргів по зарплаті, скасуванням санатрон-курортного лікування та дитячого оздоровлення. Негатив викликає зростання цін і тарифів, тому, за словами профспілкового лідера, протестний потенціал у трудових колективах накопичується, що негативно впливає на стан соціально-трудових відносин і навіть призвело до виникнення колективного трудового спору профспілок з урядом і роботодавцями.

У зв’язку із ситуацією, що склалася, Президія ФПУ на одному із своїх останніх засідань прийняла рішення про проведення всеукраїнських зборів представників трудових колективів: робітників і профспілкових активістів, які представлятимуть усі галузі реального сектору економіки, бюджетників та сферу обслуговування. На цих зборах планується визначити завдання і подальші дії профспілок на захист трудових та соціальних прав працівників в умовах проведення реформ і курсу України на євроінтеграцію.

Голова ФПУ висловив сподівання, що і Глава держави візьме участь і виступить перед учасниками Всеукраїнських зборів, проведення яких заплановане наприкінці листопада ц.р.

Він акцентував на тому, що ситуація вимагає від влади більш активних дій: потрібно йти до людей, пояснювати ситуацію, яка склалася в економіці, розповідати про подальші кроки в соціальній політиці, дії, спрямовані на стабілізацію тяжкого економічного становища. Суспільство потребує визначеної «картинки» на перспективу, а також наступного 2016 року: які першочергові завдання влада ставить перед собою і яким чином планує досягати їх вирішення, зокрема, через розподіл фінансового потенціалу: чи буде наступний Державний бюджет соціально орієнтованим, чи будуть скасовано норми, прийняті під диктатом жорсткої бюджетної економії, і які фактично довели до зубожіння більшість наших громадян?

Глава АП Б.Ложкін запевнив, що він поінформує Президента України про проблеми, підняті під час співбесіди з Головою ФПУ, а пакет матеріалів та пропозицій, напрацьованих ФПУ, які було передано до АП, будуть ретельно опрацьовані фахівцями Адміністрації.

 

Прес-центр ФПУ

Переглядів: 361 | Додав: Lena | Теги: зустріч, Адміністраці, ї Президента України, Голови ФПУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz