Понеділок, 29.04.2024, 10:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » Архів матеріалів

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін в Закон України «Про вищу освіту» щодо встановлення обмежень при обранні на посаду (призначення виконувача обов’язків) керівника вищого навчального закладу.

Цей закон від 14 травня 2015 року № 415-VIII визначає, хто може претендувати на посаду керівника вищого навчального закладу. Згідно норм цього закону, не може претендувати на посаду керівника вищого навчального закладу особа, яка за рішенням суду визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена. Якщо за рішенням суду вона не має права займати такі посади, або за рішенням суду визнана винуватою у здійснення корупційного правопорушення.

... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: Lena | Дата: 12.06.2015 | Коментарі (0)

Верховною Радою прийнято Державний бюджет України на 2015 рік та низку законів, що регулюють питання бюджетного, податкового, трудового, пенсійного та іншого законодавства.

Ухвалені зміни мають значний вплив і на розвиток пенсійної системи.

1. Закон України № 76-VІІІ «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» :
– змінює розміри «спеціальних» пенсій;
– ліквідовує достроковий вихід на пенсію за 1,5 року до досягнення пенсійного віку;
– передбачає, що окремі види надбавок та підвищень до пенсій встановлюються Кабінетом Міністрів Укр ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: Lena | Дата: 09.06.2015 | Коментарі (0)

3 червня 2015 року Президент підписав Закон України № 425-VIII від 14 травня 2015 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти».

Закон передбачає посилення державних гарантій здобуття освіти учасниками бойових дій, які захищали суверенітет і цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також їхніми дітьми шляхом надання таким категоріям громадян ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: Lena | Дата: 05.06.2015 | Коментарі (0)

2 червня 2015 року Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації викладацького складу вищих учбових закладів та наукових співробітників)» (р. № 2620 від 9.04.2015).

Законопроектом пропонується шляхом внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» встановити, що викладачі вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науково-педагогічне навантаження не менше 0,5 ставки, науковий ступінь та звання (кандидат наук, доктор наук, доцент, професор) та наукові с ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Додав: Lena | Дата: 04.06.2015 | Коментарі (0)

МОН оприлюднило проект Закону «Про освіту»

Міністерство освіти і науки України повідомляє про оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства (рубрика «Громадське обговорення»)  - проекту Закону «Про освіту».

Зауваження та пропозиції просимо надсилати  на електронну адресу:  i_sovsun@mon.gov.ua

завантажи ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Додав: Lena | Дата: 03.06.2015 | Коментарі (0)

Міністерство фінансів забезпечило вчасну виплату відпускних освітянам

Для того, щоб українські вчителі, які у кінці травня йдуть у тривалі літні відпустки, отримали свої відпускні вчасно, Міністерство фінансів наблизило, тобто перенесло у часі на більш близький період, видатки на освітню субвенцію. Відповідні додаткові видатки у розмірі 964,8 млн. грн., що мали бути здійснені на протязі літніх місяців, на доручення Кабінету міністрів було призначено на травень поточного року. В свою чергу, Державне Казначейство України вже профінансувало ці виплати.

 Наразі питання отримання цих виплат освітянами залежатиме від місцевих орг ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: Lena | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» ‒ прекрасне свято радості та надії.
Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
З історії Дня захисту дітей
Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1-ше червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конфер ... Читати далі »

Переглядів: 374 | Додав: Lena | Дата: 01.06.2015 | Коментарі (0)

Для того, щоб українські вчителі, які у кінці травня йдуть у тривалі літні відпустки, отримали свої відпускні вчасно, Міністерство фінансів наблизило, тобто перенесло у часі на більш близький період, видатки на освітню субвенцію.
Відповідні додаткові видатки у розмірі 964,8 млн. гривень, що мали бути здійснені на протязі літніх місяців, на доручення Кабінету міністрів було призначено на травень поточного року. У свою чергу, Державне Казначейство України вже профінансувало ці виплати.
Наразі питання отримання цих виплат освітянами залежатиме від місцевих органів влади. Вони мають в першочерговому порядку забезпечити спрямування наближених коштів на виплату заробітної плати, відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним п ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: Lena | Дата: 30.05.2015 | Коментарі (0)

Департамент соціального страхування та партнерства Мінсоцполітики розглянув лист Профспілки працівників освіти і науки України щодо розмірів допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, що виплачується Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (Фондом соціального страхування України – після завершення процедури його реєстрації) починаючи з шостого дня непрацездатності, визначені статтею 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Так, у листі зазначено, що допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахова ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Додав: Lena | Дата: 29.05.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до розділу ХV Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на посадах, що дають право на призначення пенсії за вислугу років, та які відповідно до раніше чинного законодавства мали право на пенсію за вислугу років, провадиться згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.
До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди пенсії за вислугу років призначають відповідно до п. «е» ст.55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» (за наявності спеціального стажу роботи не менш, як 25 років) та Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соц ... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: Lena | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 105 106 107 108 109 ... 114 115 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz