Субота, 18.05.2024, 19:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » Архів матеріалів

Резолюція учасників Всеукраїнських зборів голів первинок

Подаємо для інформування Резолюцію учасників Всеукраїнських зборів голів первинних профорганізацій.
Учасники Всеукраїнських зборів голів первинних профорганізацій, наголошують, що профспілки України виступають за суспільно необхідні та соціально відповідальні реформи.

завантажити документ:

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 327 | Додав: Lena | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

25 листопада 2015 року набрав чинності Закон від 3.11.2015 № 736-VIII, яким внесено зміни до прикінцевих та перехідних положень Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV в частині, що стосується забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період їх реорганізації.

Законом № 736- VIII встановлено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та їх виконавчих органів.

... Читати далі »

Переглядів: 314 | Додав: Lena | Дата: 29.11.2015 | Коментарі (0)

Молодіжна рада ФПУ на нараді керівництва висловила стурбованість тим, що 13 листопада 2015 р. у Верховній Раді України під № 3474 було зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (щодо діяльності студентських профспілок)».
Законопроектом пропонується внести зміни в статтю 7 (членство у профспілках) та статтю 36 (обов'язки профспілок, їх об'єднань щодо захисту прав та інтересів своїх членів) Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», що є втручанням у самоврядну діяльність студентських профспілкових організацій.
Керівництво Молодіжної ради вважає, що запропоновані норми не є обґрунтованими та такими, що поліпшують діяльність ст ... Читати далі »

Переглядів: 335 | Додав: Lena | Дата: 27.11.2015 | Коментарі (0)

Закон «Про наукову і науково-технічну діяльність» (№ 2244а) визначає правові, організаційні та фінансові засади функціонування і розвитку у сфері наукової і науково-технічної діяльності, створює умови для провадження наукової і науково-технічної діяльності, задоволення потреб суспільства і держави у технологічному розвитку шляхом взаємодії освіти, науки, бізнесу та влади.

Рівень розвитку науки і техніки є визначальним чинником прогресу суспільства, підвищення добробуту громадян, їх духовного та інтелектуального зростання.

Цим зумовлена необхідність пріоритетної державної підтримки розвитку науки як джерела економічного зростання і невід’ємної складової національної культури та освіти, створення умов для реалізації інтелектуального потенціалу ... Читати далі »

Переглядів: 310 | Додав: Lena | Дата: 27.11.2015 | Коментарі (0)

Народні депутати вирішили провести 9 грудня 2015 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Правове забезпечення реформи освіти в Україні».

Згідно з Постановою, Кабінет Міністрів України має підготувати і подати до Верховної Ради України необхідні інформаційно-аналітичні та довідкові матеріали щодо тематики парламентських слухань та конкретні пропозиції до проекту їх рекомендацій, а також визначити доповідачів із зазначеного питання.

Комітет з питань науки і освіти із залученням представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, навчальних закладів, наукових установ і громадських організацій має здійснити відповідні заходи щодо організаційного та методичного забезпечення проведення пар ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Додав: Lena | Дата: 27.11.2015 | Коментарі (0)

На виконання рішення СПО об’єднань профспілок від 25.05.2015 №23-1 «Про позицію СПО об'єднань профспілок щодо укладення Генеральної угоди на новий строк» у жовтні цього року на рівні керівництва Сторін соціального діалогу проведено консультації з метою пошуку компромісних рішень та визначення позиції кожної із сторін стосовно укладення Генеральної угоди на новий строк.
За результатами цих консультацій відбулися наради 23 жовтня – з керівництвом профоб’єднань – суб’єктами Угоди про утворення СПО та 26 жовтня – з всеукраїнськими профспілками, що входять до складу ФПУ.
За підсумками цих нарад запропоновано висловити свою позицію щодо укладення чи не укладення Генеральної угоди на новий строк, надіславши таку інформац ... Читати далі »

Переглядів: 323 | Додав: Lena | Дата: 27.11.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до частини шостої статті 46 Закону України «Про вищу освіту» Кабінет Міністрів України постановою від 11.11.2015 № 927 затвердив Порядок переведення здобувачів вищої освіти, які навчаються за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету, до інших вищих навчальних закладів для завершення навчання за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету.

Цим порядком визначено механізм переведення здобувачів вищої освіти, які навчаються за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету у вищому навчальному закладі, в якого закінчився строк дії сертифіката про акредитацію певної освітньої програми і який не отримав нового сертифіката про акредитацію такої програми, до іншого вищого навчального закладу, ... Читати далі »

Переглядів: 298 | Додав: Lena | Дата: 26.11.2015 | Коментарі (0)

25 листопада 2015 року відбулося розширене засідання Комітету з питань науки і освіти щодо обговорення проекту Закону України «Про освіту», розробленого Урядом та презентованого міністром освіти і науки Сергієм Квітом.
До фахової дискусії долучилися народні депутати України – Олексій Скрипник, Олександр Співаковський, Володимир Литвин, Тарас Кремінь, представники громадських організацій, освітніх установ, навчальних закладів, роботодавців та батьківських комітетів.
Профспілку освітян на засіданні представили Георгій Труханов – Голова Профспілки працівників освіти і науки України, Сергій Романюк – заступник Голови, Анатолій Цикалюк – голова Київської обласної організації Профспілки, Олександр Яцунь &nda ... Читати далі »

Переглядів: 312 | Додав: Lena | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України вважає, що норми законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (щодо діяльності студентських профспілок)», зареєстрованого у Верховній Раді України під № 3474 від 13.11.2015, спрямовані на звуження обсягу існуючих прав осіб, які навчаються. Зокрема, на участь у професійних спілках, обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, суперечать нормам Конституції України, Конвенції Міжнародної організації праці № 87 «Про свободу асоціацій та захист прав на організацію», Законам України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», «Про громадські організації», «Про захист персональних даних&raq ... Читати далі »

Переглядів: 297 | Додав: Lena | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

На розгляді у Верховній Раді України знаходиться законопроект «Про освіту», зареєстрований 19 листопада 2015 року за № 3491, поданий Кабінетом Міністрів України.
Профспілка працівників освіти і науки України відзначає, що законопроект подано на розгляд парламентарів із порушенням Регламенту Кабінету Міністрів України, без погодження з всеукраїнськими профспілками та їх об'єднаннями. Він не був наданий на розгляд ні Профспілці працівників освіти і науки України, яка представляє понад 1,7 мільйона освітян, студентів й ветеранів педагогічної праці, ні Спільному представницькому органу об’єднань профспілок. А пропозиції та застереження, які подавалися до парламентського Комітету з питань науки і освіти та Міністерства освіти і науки України Профспілкою та ... Читати далі »

Переглядів: 292 | Додав: Lena | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 92 93 94 95 96 ... 114 115 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz