П`ятниця, 26.04.2024, 23:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » 2021 » Травень » 7 » Експертне обговорення «Рік навчання в умовах пандемії. Результати, очікування, досвід»
10:09
Експертне обговорення «Рік навчання в умовах пандемії. Результати, очікування, досвід»

Якість знань під час дистанційного навчання, нові підходи до навчального процесу, які наслідки матиме освіта країни у зв’язку з пандемією, як вплинула дистанційка на працю учителів, на бажання навчатися школярів і фізіологічні можливості сприйняття матеріалу онлайн найменшими учнями – такий широкий спектр питань було піднято під час експертного обговорення, що відбулося 7 травня 2021 року в Українському кризовому медіа-центрі.

Саме напередодні завершення навчального року медіа-центр влаштував таке обговорення для того, щоб з’ясувати які результати, очікування та досвід принесло дистанційне навчання дітей з короткостроковими поверненнями до шкільних класів протягом року.

Спікерами заходу виступили:

  • Любов Гарбаренко, заступниця голови Профспілки працівників освіти і науки України (онлайн);

  • Тетяна Вакуленко, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти;

  • Сергій Горбачов, Освітній омбудсмен (онлайн);

  • Мирослава Товкало, керівниця освітніх програм КМДШ (онлайн);

  • Сергій Данилов, нейрофізіолог, кандидат біологічних наук, СЕО нейотехнологічної компанії Beehiveor (онлайн).

Модераторка заходу – Тетяна Огаркова, керівниця міжнародного відділу УКМЦ.

Заступниця голови Профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко під час включення наголосила, що Профспілка у цій складній епідеміологічній ситуації постійно підтримувала й захищала права і гарантії освітян. Адже було дуже важливо зберегти педагогічні колективи та гідну оплату подвійної праці освітян, які працювали і онлайн, і офлайн.

Увесь цей час надавалася різноманітні рекомендації, консультації та спільні з Міністерством освіти і науки документи, відповідно до Галузевої угоди, що сприяли виплатам доплат, надбавок та заробітних плат в умовах карантину.

Також вона розповіла, що робота над новою угодою між соціальними партнерами – Профспілкою та профільним міністерством – наразі завершується. І в новий документ будуть внесено норми, які відповідають вимогам часу, мається на увазі – питання дистанційної праці та технічного забезпечення.

Насамкінець Любов Гарбаренко підкреслила, що вихід із кризи через підтримку галузі освіти – це спільне прагнення не лише освітянської профспілки України, а загальноєвропейські тенденції. Адже Європейський комітет профспілок освіти у своїй заяві наголосив, що пандемія – це медична, соціальна та економічна криза, вплив якої особливо відбився на освіті – секторі, що відіграє ключову роль у подоланні її негативних наслідків та відновленні добробуту суспільства. 

 

 
 
Переглядів: 126 | Додав: Lena | Теги: Експертне обговорення5 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz