Четвер, 28.03.2024, 15:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Глухівська МРО Профспілки працівників освіти і науки

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш банер



Свято дня
Праздники Украины

Головна » 2020 » Квітень » 10 » Втрата робочих місць через COVID-19 носить катастрофічний характер
15:18
Втрата робочих місць через COVID-19 носить катастрофічний характер

Пандемія COVID-19 катастрофічно позначається на кількості робочого часу та рівні заробітку по всьому світу.

В останній доповіді Міжнародної організації праці виділені одні з найбільш постраждалих сфер та запропоновані практичні кроки, які здатні пом’якшити наслідки кризи.

Згідно з прогнозами, у другому кварталі 2020 року криза, пов’язана з пандемією COVID-19, призведе до скорочення загальносвітового обсягу робочого часу на 6,7%, що еквівалентно повному робочому дню 195 мільйонів працівників.

Значне скорочення робочого часу очікуються в арабських країнах (8,1%, або повний робочий час 5 млн працівників), Європі (7,8%, або повний робочий час 12 млн працівників), Азійсько-Тихоокеанському регіоні (7,2%, або повний робочий час 125 млн працівників).

Серйозні втрати понесуть групи країн з різними рівнями доходів, але найбільше це відобразиться на країнах із рівнем доходів вище середнього (7,0%%, або повний робочий час 100 млн працівників). Цей показник значно перевищує за масштабами наслідки фінансової кризи 2008-09 років.

Під найбільший ризик підпадають такі сектори, як готельний бізнес, громадське харчування, обробна промисловість, роздрібна торгівля, комерційна та адміністративна діяльність.

Темпи зростання світового безробіття в 2020 році багато в чому будуть залежати від подальшого розвитку подій і відповідних політичних заходів. Є велика ймовірність того, що на кінець року цей показник виявиться істотно вищим прогнозованих Міжнародною організацією праці спочатку 25 мільйонів.

«Як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються, працівники та підприємства постали перед лицем катастрофи ... Ми повинні діяти швидко, рішуче і спільно. Від того, наскільки безпомилковою та оперативною буде наша реакція, залежить, виживемо ми чи потерпимо крах» – наголосив Гай Райдер, Генеральний директор МОП.

На сьогодні  більше чотирьох з кожних п'яти працівників (81%) із 3,3 млрд робочої сили в усьому світі, зіштовхнулися з повною або частковою ліквідацією робочих місць.

У другому випуску бюлетеня «Монітор МОП: COVID-19 і сфера праці» (ILO Monitor 2nd edition: COVID-19 and the world of work), де пандемія COVID-19 названа «найбільшою глобальною кризою з часів Другої світової війни», наводяться нові дані щодо наслідків пандемії по секторам та регіонам.

Згідно з новим дослідженням, в секторах, де найбільш високий ризик «різкого і руйнівного» зростання кількості звільнень, зниження оплати праці і скорочення робочого часу, нараховується 1,25 млрд працівників. Багато з них зайняті низькооплачуваною та некваліфікованою працею, і для них раптова втрата доходу стане катастрофою.

У розрізі регіонів пропорція працівників, зайнятих в таких «секторах ризику», варіюється від 43% на Американському континенті до 26% в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

У низці регіонів, зокрема в Африці, досить поширена неформальна зайнятість, що в поєднанні з відсутністю соціального захисту, високою густотою населення та мізерними ресурсами створює для урядів серйозні проблеми в галузі охорони здоров'я та економіки, відзначається в доповіді.

У загальносвітових масштабах під високий ризик особливо підпадають два мільярди людей, що працюють в неформальній економіці (в основному в країнах із ринком, що формується і країнах, що розвиваються).

У цих умовах, говориться в дослідженні, необхідні широкомасштабні, узгоджені політичні заходи за чотирма основними напрямками: підтримка підприємств, зайнятості і доходів; стимулювання економіки та ринку праці; захист працівників на робочих місцях; пошук рішень за рахунок соціального діалогу між урядами, працівниками і роботодавцями.

«Це найскладніше випробування для міжнародного співробітництва за більш ніж 75 років, – підкреслив Гай Райдер. – Невдача будь-якої країни стане нашою спільною невдачею. Нам необхідно знайти рішення, які сприятливо позначаться на всіх сегментах світового співтовариства, і перш за все на тих, хто найбільш вразливий, хто менш здатний допомогти собі.

Рішення, які ми сьогодні приймаємо, безпосередньо позначаться на тому, як буде розвиватися нинішня криза, а значить, і на життя мільярдів людей. Якщо ми приймемо правильні міри, ми зможемо пом'якшити її наслідки і швидше залікувати нанесені рани. І відновити те, що було зруйноване нам необхідно так, щоб майбутній порядок був більш надійним, справедливим і стійким, ніж той, при якому було допущено цю кризу».

Переглядів: 169 | Додав: Lena | Теги: Втрата робочих місць | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz